streda 11. júla 2012

Premiéra divadelnej hry "Luhačovický švihák alebo Vydáš sa a basta!"


Dňa 7.7. sa v Kultúrnom dome v Skalici uskutočnila premiéra divadelnej hry „Luhačovický švihák alebo Vydáš sa a basta!“ v podaní Divadelného spolku Františka Krištofa Veselého fungujúcom pri našom gymnáziu.
Ja, ako jeden z mála šťastlivcov, som mala povolený vstup do zákulisia, teda do šatne, kde sa naši herci pripravovali. Hneď po vstupe takmer hodinu pred oficiálnym začiatkom už boli všetky miestnosti plné nervozity, ktorá bola temer badateľná v každom centimetri kubickom vzduchu. Po zoznámení s novými, mne neznámymi členmi spolku, menšom incidente so striekajúcou minerálkou a pár záberoch z tohto miesta príprav som sa pobrala nájsť si miesto v hľadisku. Už to hľadisko, oveľa plnšie než na premiére „ženy“, bolo jasným znakom, že spolok má úspech. Dali sa zhliadnuť známe aj neznáme tváre, tváre z rád pedagogického zboru, študentov školy či neznámych ľudí, Slovákov, Čechov, mladých, starých... Jednoducho bolo jasné, že „náš“ spolok je skutočne obľúbený.
Predstavenie sa začalo. V krátkosti, išlo o to, že tri mladé umelkyne - maliarka, spisovateľka/študentka a herečka, ktoré nemali peniaze na nájom (vlastne len „korunu padesát“) sa po návrhu pani Anny Vysušenej pobrali do Luhačovíc zháňať ženícha. Celá hra bola veľmi vtipná, plná uštipačných poznámok, skvelých kostýmov a aj lepšie zvládnutej prípravy, než pri premiére predošlej hry. Jedna chybička by sa však našla a to, že niektoré veci boli povedané nezrozumiteľne a potichu a nebolo dobre rozumieť. Veľkým prekvapením pre všetkých bol netopier, ktorý počas predstavenia vyletel odkiaľsi z pódia smerom do hľadiska, a ktorý, predpokladám, bol prekvapením aj pre samotných hercov.
Na záver musím povedať, že počas celého predstavenia mi hlavou behala jediná myšlienka a to „Sakra, veď tá ženská má len sedemnásť rokov!“ A to myslím hovorí za všetko...







Fotky z premiéry nájdete TU

Text Donny
Foto k článku Donny


 

1 komentár: