utorok 1. marca 2011

Lyžiarsky výcvik

Z chodby sa ozval najznámejší zvuk, ktorý nasledoval vždy po 45-tich minútach. Začala sa prestávka. Študenti tercie sa pobrali do jednotlivých skupiniek, a začali rozoberať najdôležitejšiu tému za posledný mesiac - lyžiarsky kurz. Tí, ktorí sa na kurz neprihlásili, len mlčky počúvali, ako sa ostatní zhovárajú, čo si zoberú, kto s kým bude na izbe a podobne.
Nedeľa, deň D, deň odchodu sa blížil. V nedeľu, na parkovisku už postávali niektorí rodičia. Väčšina z nich bola v autách. Nebolo najteplejšie, ale hlavné bolo, že sekundáni, terciáni, kvartáni a dve žiačky kvinty boli odhodlaní užiť si necelý týždeň v Tatranskej Lomnici.Zoskupenie učiteľov bolo nasledovné: vedúci kurzu Mgr. Dušan Ferik, Mgr. Katarína Hyžová a Mgr. Marta Vajayová. Kedˇ  už nikto nechýbal, všetci sa rozlúčili,  rodičia im stihli dať základné pokyny( správaj sa slušne, dávaj na seba pozor, užívaj lieky, nič nestrať, drž sa vždy pri skupine atdˇ.), učitelia skontrolovali, či majú všetci kartu poistenca, a autobus, s rukami mávajúcimi cez ranné zarosené okná vyrazil s gymplákmi na úžasný týždeň. 
Po ceste a niekoľkých prestávkach, sme nakoniec dorazili do Tatranskej Lomnice. Hotel Sasanka nás očakával.Vlek sme mali veľmi blízko, takže s tým neboli problémy. Len sme nemohli používať výťah.Ale mne to nejako neprekážalo, k ceste na 4. poschodie som si s lyžiarkami, prilbou v rukách spravila prestávky.Každý večer mala niektorá skupina program.Mgr.Ferik bol inštruktorom 1. skupiny, 2. skupine velila Mgr. Vajayová a 3. skupinu učila lyžovať Mgr.Hyžová.Škoda len,že nám ten krásny týždeň tak rýchlo ubehol.Počasie nám prialo, bolo krásne-priam stvorené na lyžovanie.
Nestal sa žiadny vážny úraz.Ale pre istotu sme tam mali pána doktora Langa s rodinou. 3. deň sme šli poobede na kúpalisko,takže sme si fantasticky odpočinuli.Bol to nezabudnuteľný týždeň,zážitok.No už vopred sa teším do kvinty. Nikdy nezabudnem na tú zábavu, ktorú som si tam užila.ĎAKUJEM
Karin Huťťová (III.)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára