nedeľa 10. mája 2015

Deň Zeme



Ako aj po celom svete,  tak aj u nás, na gymnáziu, sa pri príležitosti Dňa Zeme uctievala naša Zem.    
                24.4. si žiaci 2.A. pripravili program pre deti zo škôlky a aj pre prímu a sekundu nášho gymnázia. Deti mali možnosť priučiť sa rôznym oblastiam ochrany prírody, alebo sa oboznamovali  s úplne novými informáciami. Boli pripravené rôzne aktivity, ako kvízy, priraďovanie zvieratiek do pásiem kde žijú, hádanky, typické roztrieďovanie odpadu so zaviazanými očami, fyzické aktivity ako florbal, spojený s triafaním pyramíd poskladaných z plechoviek, alebo u dievčat, veľmi obľúbené maľovanie na tvár.  
                Chlapci si zasa radšej išli rybárčiť, aj keď len v telocvični. Deti si vlastne vytvorili skupinky a spolu takto prechádzali všetkými stanovišťami. Ak mali vyplnené kartičky, ktoré dostali na začiatku, dostali na záver sladkú odmenu a nejaké tie vedomosti.
                 22. apríl je deň, ktorý sa dáva do povedomia, že si treba Zem chrániť a starať sa o ňu, neznečisťovať ju a prenechávať ju nasledujúcim generáciám takú, akú sme ju dostali my. Takto by sa mala nátura človeka pestovať od ranného detstva, aby mu to prišlo prirodzené a normálne starať sa o prostredie, kde žije, aby bol  dlhší život Zeme.

trieda 2.A

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára