streda 23. júla 2008

Anna Franková – odkaz dejín dnešku

V priestoroch nášho Gymnázia F. V. Sasinka bola otvorená výstava Anna Franková – odkaz dejín dnešku. Verejnosť i naši študenti mali možnosť pozrieť si túto výstavu počas troch týždňov od 7. marca do 28. marca 2008.

Tento vzdelávací projekt je realizovaný formou putovnej výstavy po stredných školách. Putovnú výstavu realizuje Nadácia Milana Šimečku a jej garantom jemúzeum Anny Frankovej v Amsterdame. Táto výstava už od roku 1996 obletela takmer celý svet.

Hlavným námetom výstavy je životný príbeh mladej Židovky Anny Frankovej počas druhej svetovej vojny. Výstava sa zaoberá nielen problematikou obdobia druhej svetovej vojny a holokaustu, ale aj otázkou diskriminácie v minulosti i súčasnosti.

Sprevádzanie výstavy mali na starosti naši študenti. To znamená, že študenti a študentky preberali úlohu učiteľov a sami boli zodpovední za organizáciu výstavy a sprievodný program. Študenti, ktorí sprevádzali výstavu, absolvovali sprievodcovské školenie, ktoré trvalo dva dni. Školenie pozostávalo z prednášok a zo samoštúdia ponúknutých materiálov. Prednes si študenti mohli pripraviť sami.

Na záver by sme chceli poďakovať všetkým, ktorí si našli čas a chuť pozrieť si výstavu, ale i tým. Ktorí výstavu pripravili a sprevádzali.

-janaflo-

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára