sobota 10. decembra 2011

Konečne článok o imatrikuláciach :)


Máme tu december, koniec prvého polroka sa nám úspešne blíži, tak by asi aj bolo na čase pripomenúť si, ako začal.
5.septembra prvý krát vkročili na pôdu našej školy ako oficiálni študenti. Ale zatiaľ to mali len na papieri. Správne, reč je o prvákoch. Mali mesiac na to, aby sa „udomácnili“ a skúsili spraviť dobrý dojem na maturantov. Nie všetkým sa to však podarilo... 30. septembra im to spočítali.
Po úspešnom opečiatkovaní v uličke a následnom pochode mestom ich zaviedli na školský dvor, kde sa ich v štýle pomády pokúsili zosmiešniť, ako to len išlo. Citlivé duše sa mohli pokochať baletom, akčnejšie povahy zumbou, tí, ktorých zaujíma biológia svoje oko potešili pohľadom na pumu či páriace sa motýle. Nechýbal ani šašo alebo citlivé a úprimné vyznanie lásky. Bol to vyčerpávajúci deň a bolo potrebné našim prvákom dodať energiu vo forme jogurtu, šľahačky alebo „delikátneho“ nápoja. Tú trochu neporiadku, ktorú všetci ochotne pomohli vytvoriť, zlikvidovali na pár minút prepožičané upratovačky, samozrejme z rád prvákov. Čerešničkou na torte bol príchod Justina Biebera, ktorý však svoje fanúšičky sklamal a radšej sa išiel do zákulisia napiť. Nuž, sláva je vrtkavá...
Nesmiem však zabudnúť pochváliť našich maturantov, ktorým sa, aspoň podľa mňa, tohtoročné imatrikulácie nesmierne podarili.


A aby sme nezabudli ani na našich najmenších, pripájam článok Terézie Baumannovej o priebehu primánskych imatrikulácii:
A je to tu! To si povedalo ráno 30. septembra 25 primánov, ktorí sa mali stať súčasťou skalického gymnázia. Dnes malo 25 primánov slávnostne imatrikulovať. Radosť a obavy, to cítila väčšina z nich. Ešte ani nestihli vstúpiť do budovy školy a už boli celí opečiatkovaní. Kým však primáni nevedeli, čo ich bude čakať, v aule už pobehoval Harry Potter, Hermiona Grangerová, Draco Malfoy so svojou mamičkou, Belatrix Lestrangeová či Ginny Weasleyová. Jeden potreboval plášť, druhý hľadal tašku s cukríkmi... Jednoducho zmätok. Ale neboli by to kvartáni, keby to nestihli. A tak primáni vstupovali do auly za sprievodu autentickej hudby, ktorá značila, že tieto imatrikulácie sa ponesú v štýle Harryho Pottera. Moderátori Miška Bobotová a Denis Hnát, ktorí sa prezliekli za Ginny Weasleyovú a Draca Malfoya nás na začiatku programu veľkolepo privítali a slávnosť sa mohla začať. O osude primánov rozhodovala štvorčlenná porota. „Dobrých čarodejov“ zastupoval Harry Potter a Hermiona Grangerová, „zlých čarodejov“ zase Belatrix Lestrangeová a Narcissa Malfoyová. Úlohy boli rôzne: štekanie na psa, tancovanie na novinách, praskanie balónikov, maľovanie rúžom, rozmrazovanie ľadu, atď. Tí, ktorí prešli, dostali diplom s odmenou a tí, ktorí danú úlohu nezvládli, išli do zákulisia a tam ich „upravili“ naše maskérky. Samozrejme, že aj kvartáni si pripravili scénky. Vyveštila nám Sybila, ochutnali sme Weasleyovské cukríky, naučili sme sa, ako presádzať madragory. Nakoniec všetci tí, ktorí nezvládli imatrikulácie museli zjesť extra štipľavé chipsy a tak, keď túto úlohu splnili, stali sa súčasťou našej „gympláckej rodiny“ a všetci tak mali dobrý dojem z celého dňa. Dúfam, že naše imatrikulácie sa všetkým zúčastneným páčili a že terciáni načerpali inšpiráciu na budúci školský rok.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára