štvrtok 24. júna 2010

Pozor! Pozor! Pozor!

Možno ste niektorí postrehli, že od minulého roku sa na stránkach nášho školského časopisu Štafeta nič neobjavilo, zostal stáť na mŕtvom bode. Nech sú príčiny akékoľvek, niekoľko ľudí sa podujalo napraviť tento menší problém.
Na našej škole sa každoročne konajú a usporadúvajú rozličné akcie, podujatia a aktivity, ktoré spríjemňujú kolobeh našich školských dní. Je mi jasné, že veľa z vás sa na spomínaných podujatiach z rôznych dôvodov nemôže vždy zúčastniť, či už ste odcestovaní alebo vás napadol škodlivý bacil, ktorý vás na týždeň pripútal k posteli. Preto by sme chceli dať znovu do pohybu časopis Štafeta, ktorý vás môže poinformovať, poučiť, pobaviť, ale nielen nás študentov, ale aj cudzích ľudí, ktorí zavítajú na naše stránky, a tak sa môžu dozvedieť ako to funguje na našom Gymnáziu F.V. Sasinka.

A pýtate sa, kto sú tí ,,dobrodinci“, ktorí sa dobrovoľne chytili tejto činnosti? Predstavujem vám Alžbetu Kuchtovú z 3.C., Máriu (Maju) Hanzalíkovú z 2.A. a taktiež Adelu (Adel) Liščákovú z 2.A. triedy, ktoré sa rozhodli túto symbolickú štafetu prevziať a posunúť Štafetu o kúsok vyššie. Všetky tri uvažujeme o štúdiu žurnalistiky, ktorá sa nám zdá veľmi zaujímavá a lákavá. Keby som to mala zobrať iba z môjho uhla pohľadu, tak písanie je pre mňa jedna z najkrajších a najobľúbenejších činností a veľmi rada by som sa tomu do budúcnosti chcela venovať, preto je pre mňa žurnalistika prvoradá. Práve preto sa domnievam, že práca na školskom časopise je príjemný začiatok, ktorý nám môže aspoň sčasti ukázať a priblížiť ako to chodí v skutočných redakciách známych novín a časopisov.
Aby bol časopis plnohodnotný, čitateľný a navštevovaný, obnáša to, samozrejme, aj veľa poctivej a svedomitej práce. Keďže sme zatiaľ len tri a dobre pracovať na časopise počas každodenného štúdia je veľmi náročné, chcem v mene aj ďalších dvoch autoriek (Alžbetky a Adel) povzbudiť tých, ktorí rozmýšľajú nad prácou novinára/ky alebo len náruživých pisateľov, ktorí radi prejavia svoje pocity a myšlienky pomocou slov na papieri. Nebojte sa a pridajte sa k nám a podporte dobrú vec, ktorá spríjemní a obohatí život na našom gymnáziu.

Budeme srdečne radi, keď sa niekto ozve a prejaví záujem. Môžete si nás nájsť v škole, ale keďže sa blížia prázdniny a pochybujem, že by niekto chcel zostať v škole, zverejním naše e-mail(ové) stránky, kde nás bezpečne nájdete a kľudne môžete poslať vaše práce.

Betka: a.kuchtova@centrum.sk
Maja: maria.hanzalikova@zoznam.sk
Adel: adelaliscakova@gmail.com


Vaša Maja

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára