nedeľa 12. mája 2013

Viacej byť, ako sa zdať


Každý deň stretávame veľa ľudí, kamarátov, rodinu či ľudí, ktorých by sme azda ani stretávať nechceli. Ľudia, ktorých by sme najradšej nikdy nevideli sa predsa v našich očiach nenarodili ako zlí či nesympatickí. Toto všetko, tá zlosť a nenávisť, ktorú k týmto ľuďom cítime sa postupne vyvíjala, no podľa mňa je toto všetko hlavne o tom, že sa niekto hrá na niečo, čo v skutočnosti ani zďaleka nie je. Môžeme veriť každému koho stretneme? Sú ľudia v skutočnosti takí, akí sa nám zdajú, že sú? Nie je v tom nejaká pretvárka?
     Ako už som spomínala, svet okolo nás nie je vždy pekný, usmievavý, bezstarostný a radostný. Svet okolo nás je takisto plný zla, závisti a intríg. V súčasnosti sa ľudia dokážu pretvarovať tak dokonale, že na nich ani len nespoznáte, že Vám váš chrbát odkrývajú namiesto toho, aby Vám ho kryli. Avšak cítia sa ľudia lepšie, ak im ostatní lichotia hoci vôbec nerozprávajú pravdu? Alebo v prípade, ak človek na rovinu povie, čo si myslí a čo v skutočnosti pravda je?
     Myslím si, že hoci je na tomto dnešnom svete veľmi veľa falošných ľudí, ešte stále sa však nájdu aj tí čestní, spravodliví, no hlavne tí, ktorí nám do očí neklamú a povedia nám pravdu.
Ak sa niekto hrá vo svojom živote na anjelika s tým že je realita úplne iná, skôr či neskôr sa toto divadlo prevalí a dotyčná osoba bude viac než sklamaná, pretože sa k nej obrátia chrbtom tí, ktorí si mysleli, že je v skutočnosti taká, akou sa zdá byť. Preto si myslím, že je v živote dôležitejšie viacej byť, ako sa zdať.

Katarína Ondrušová, oktáva

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára